duminică, 4 august 2013

Pantofi Loafers ( III )

Loafers – pantofii fără şiret


Am observat o tendinţă a bărbaţilor din România care se limitează doar la anumite tipuri de încălţăminte. Nu înţeleg un lucru. Când avem o varietate aşa de mare de încălţăminte, cele mai des întâlnite sunt pantofii simpli, tenişii, adidaşii, espadrilele şipantofii de iaht. Vara ne permite libertatea de a fi mai schimbători. O propunere pe care o am pentru tine, ar fi pantofii fără şiret.
În categoria pantofilor fără şiret intră mocasinii, cei pentru condus şi loaferşii care reprezintă subiectul discuţiei de astăzi. Loaferşii seamănă la partea superioară cu un mocasin, dar au o talpă lată şi plată.
Ei sunt originari din Norvegia şi prin 1930 aceştia au început să crească în popularitate în Europa şi America. Primul lucru pe care vreau să-l ştii despre ei este că sunt la fel de formali ca şi pantofii cu şiret.
În afară de  pantalonii de costum, aceşti pantofi pot fi purtaţi la jeanşi, kaki, chino sau pantaloni scurţi (nu merg la orice model).
Există variaţiuni ai acestor pantofi şi anume Penny Loafers care au fost reinventaţi de către G.H. Bass în 1936. Această denumire vine de la faptul că aveau un mini buzunar deasupra pantofilor în care intra un penny sau ceva decorativ.
Aceştia mai pot avea nişte decoraţii pe căpută sub formă de canaf.
Loaferşii  cu canaf sunt sunt acceptaţi la ţinuta business în SUA, iar cei fără în Marea Britanie.
Loaferşii Gucci şi-au făcut apariţia în 1957, aceştia aveau o decoraţie metalică aurie pe căpută.
Mai poţi jongla în funcţie de nuanţă sau să mergi pe varianta din piele întoarsă.
Acest model de pantofi îţi va aduce un plus de stil, chiar dacă unii nu-i agrează. Preferaţii mei sunt cei cu canaf (ciucuri).
Un alt avantaj este că se pot purta cu şi fără şosete.
În continuare, te las cu câteva exemple de ţinute puse la dispozitie de către Dan Trepanier de laThestyleblogger.
2
1
3
2
4
3
                              sursa foto: styleforum.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu